Головна » 2017 » Лютий » 22 » День рідної мови: за що ми любимо українську?
01:19
День рідної мови: за що ми любимо українську?

Сьогодні, 21 лютого, відзначається Міжнародний день рідної мови. Свято відзначається за ініціативи ЮНЕСКО з 2000 року. Мета свята - привернути увагу до підтримки мовного й культурного розмаїття. ЮНЕСКО трактує поняття "мова" не лише як засіб для спілкування, але також як культурну спадщину й вираз культурної ідентичності.

   

Спеціально до Дня рідної мови ми згадуємо цікаві факти про неповторну українську мову, які дають нам підстави не лише любити її, а й гордо носити звання українського народу.

Українська мова – одна з найкрасивіших мов у світі. Так вважаємо не лише ми, українці, а й інші жителі світу. Так, наприклад, на мовному конкурсі в Італії її визнали другою за мелодійністю мовою світу після італійської, звісно. А в 1934 році в Парижі українська мова ввійшла до трійки найкрасивіших мов світу.

   

В нашій школі відбувся виховний захід до Міжнародного дня рідної мови, який підготувала вчитель української мови та літератури Франчук Валентина Іванівна для 5-11 класів. Ведучі заходу розповіли про роль мови в нашому житті, процитували вислови видатних людей про рідну мову та підкреслили, що мова є душею нації, її генетичним кодом. Школярам продемонстрували цікаві відеоролики з історії рідної мови, залучали до конкурсів, веселили гуморесками. Натхненно, з великою любов’ю прозвучали поетичні та прозові твори українських письменників, присвячені мові. Шкільний бібліотекар Потравна В.Ю. та сільський бібліотекар Темчишина Т.В. ознайомили учнів з художніми книгами, словниками рідної мови.

Потрібно щиро любити і поважати рідну мову, адже вона, як і Україна, завжди в нашому серці і починається з кожного з нас.

   

Переглядів: 398 | Додав: надія_Л | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: