Головна » 2017 » Лютий » 14 » Ти - мій біль, Афганістан...
01:03
Ти - мій біль, Афганістан...

Під таким гаслом пройшов Захід Пам’яті та патріотичного виховання підростаючого покоління 13 лютого, присвячений 28-ій річниці виведення радянських військ з Афганістану в Ружичанському НВК.

Афганістан…У нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.

   

Ведучі заходу Гнідий Сергій та Шаламай Лілія ознайомили присутніх зі сторінками історії жахливих подій війни в Афганістані 1979-1989 років. У виконанні учня Гнідово Івана прозвучала пісня «Пришёл приказ». Учасники гуртка "У світі Мельпомени" продемонстрували театрально-драматичний уривок "Сподівання матерів..." під керівництвом Фрич Р.М.

Урочисто пролунали вірші у виконанні Мельник Марини та Стасюк Діани.

   

Воїни-афганці Бровко Микола Петрович; Панов Микола Анатолійович в своїх виступах згадали службу в Афганістані, розповіли про те, як радянські солдати виконували свій інтернаціональний обов’язок в далекій чужій країні і сприйняли всім серцем її біль.

   

Заступник з навчально-виховної роботи Майор О.А. звернулася до воїнів-афганців, учнів школи, педагогічного колективу зі словами побажань здоров’я, миру, злагоди, добробуту в нашій спільній домівці – Україні.

Не залишили нікого байдужим і кадри відеоролику про воїнів-афганців та розповідь про ті сторінки історії, які ніколи не можна забувати вчителя історії Антонюк Л.Л.

Бібліотекар школи Потравна В.Ю. та сільський бібліотекар Темчишина Т.В. ознайомили учнів із підручниками в яких описуються події Афганської війни.

   

Ми не повинні забувати жертв Афганістану, як і всіх інших жертв, які поніс наш народ тільки через те, що не сам керував долею своїх громадян, а ними розпоряджався хтось інший. Це потрібно для того, щоб нові Афганістани не виникли більше на нашій землі. Давайте будемо завжди пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває й досі: у спогадах, у снах, у думках. Вони цього заслуговують.

                                   .

 

Переглядів: 330 | Додав: надія_Л | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: