Головна » 2016 » Жовтень » 1 » Тиждень історії з 26 вересня по 30 вересня 2016 року
21:38
Тиждень історії з 26 вересня по 30 вересня 2016 року

26 вересня – відкриття тижня історії, де учениці 9 класу Корчак Дарина та Мельник Марина ознайомили з планом роботи на весь тиждень.

27 вересня – Історичний марафон, де змагалися між собою дві команди «Історикознавці» та «Тайфун», учні з 7-11 класів. Учасники команд подолали  нелегкий і насичений різними перешкодами шлях до перемоги. На їхній  марафонській дистанції зустрічалися бар'єри різного ступеня складності. Для подолання цих бар'єрів їм знадобились  не тільки знання з історії, а й  вміння злагоджено діяти в команді, швидкість, наполегливість і кмітливість. В результаті, обидві команди набрали 53 бали. Перемогла ДРУЖБА.

    

28 вересня – Цього року Україна вшановує 75-ту річницю однієї з най трагічних сторінок в історії Голокосту – масове вбивство євреїв 29-30 вересня 1941 року у Бабиному Яру в Києві. Аби увічнити пам’ять про жертв звірств, скоєних нацистами під час окупації столиці України, та щоб запобігти повторенню злочинів проти людяності, в нашій школі відбулася година пам’яті «Історія та трагедія Бабиного Яру», де учні 8 і 9 класу розповіли про трагічні події Бабиного Яру. Адже, Бабин Яр – одне з тих місць, що символізує пам’ять про людей, які стали жертвами загарбницьких планів фашистської Німеччини.

Народ єврейський ! Славний!

Не втішать тебе я хочу.

Кожен хай тут слуха;

в цей час, коли синам твоїм вмирать

пришилося від фашистського обуха,

Я хочу силу, силу оспівать,

безсмертну силу твого духа.

П. Тичина

29 вересня - Бесіда в бібліотеці до 150 річчя від дня народження М. Грушевського "Титанічна постать на ниві української історії", де учні 10 класу Бараболя Анастасія та Гула Вадим розказали учням 9 і 11 класу про цього історичного діяча, їхню доповідь доповнила вчитель історії Фещук Марія Мар'янівна. Бібліотекар Потравна В. Ю ознайомила учнів з виставкою книжок, яка присявячена М. Грушевському.

        

Матеріал взято зі сайту вчителя історії та правознавства Ружичанського НВК Антонюк Ліани Леонідівни

Переглядів: 426 | Додав: vitalinkapol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: